Preview Mode Links will not work in preview mode

Nov 30, 2022

Önskelistor, vanliga julklappar eller julklappsspelet. Om du förväntas ge bort saker under julen kan du bidraga till bättre hemberedskap. Vi ger tips på prepperjulklappar från facebookgruppen Prepping & Hemberedskap och Niklas listar sin topp 10-lista med prylar han skulle ersätta direkt om bostaden brann upp...


Nov 27, 2022

Skaffa mer kunskap om ditt närområde. Det finns många öppna källor på Internet som kan ge dig viktig information inför en kommande kris. Vad vet du om dina grannar och hur står det till med företagen i ditt område.


Nov 23, 2022

Evakuering lyfts upp i rapporten om civilt försvar, och bör planeras även av oss enskilda medborgare. Varför vi behöver lämna vårt hem kan variera från bostadsbrand till större hot i området. Om vi har gjort rätt åtgärder innan evakueringen kommer den gå snabbare och konsekvenserna blir mindre allvarliga.


Nov 20, 2022

Ett nytt civilt försvar skall byggas upp i Sverige enligt rapport SOU 2022:57. Förslaget till Regeringen från den beställda utredningen pratar om nybyggnation av skyddsrum, återinrättande av civilplikt, framtagandet av civilförsvarspersonal och planer för storskaliga evakueringar. Det finns även ett centralt...


Nov 16, 2022

Är du mentalt förberedd för krisen? Tar du dig tid att öva upp dina mentala styrkor så du är väl förberedd för att möta alla aspekter av krisen? Vi pratar om tankar och övningar som gjort oss starkare.