Preview Mode Links will not work in preview mode

May 31, 2023

Sommarlovet närmar sig och ledig tid för skolbarnen. Sommaren är en bra tid för att lära våra barn och ungdomar mer om prepping, eller iallafall kunskaper som kan vara bra att ha. Vi pratar om aktiviteter både för bra och dåligt väder som kan få barn bättre preppade.


May 28, 2023

Har du kunskaperna att hitta hem med hjälp av en karta? En viktig kunskap för alla preppers är att kunna navigera när mobiltelefonerna har slutat fungera.  Vi tipsar om Hitta Ut och ger lite tips hur man kan bättra på sina kunskaper med karta och kompass.


May 24, 2023

Förberedelser och åtgärder vid olika väderhändelser. Brandsäsongen 2023 har startat med besked i flera delar av landet, hur förberedda är vi och samhället på torkan. Vi pratar kring boken av Niklas Kämpargård.


May 21, 2023

Att hantera osäkerhet i krisen. Vi pratar om STOP-regeln, stresskonen, vad som innehåller koffein och uppmärksammar den internationella te-dagen.


May 17, 2023

Vi har tidigare diskuterat Parkinsons andra lag, och nu tar vi upp ytterligare 3 av hans observationer. Parkinsons lagar tycker vi är en bra modell för att illustrera vissa mänskliga utmaningar kring olika projekt vi genomför, exempelvis att preppa vårt hem och oss själva inför kommande kriser.